top of page

ce îți trebuie (sau instrumentele unui viitor arhitect)

Jewelry Sketches
Designer's World
Empty Classroom Desks
calitățile necesare
instrumente de lucru
structura cursului

 

1. Echere

 

De toate tipurile, la 45, la 60, de la Arda, preferabil.

 

2. Teu

 

Preferabil unul fix și din plastic, fără posibilitatea ajustării unghiului. De la Arda, ca în imagine, e cel mai ok.

 

3. Creioane

 

Nu creioane mecanice, nu îți oferă aceeași libertate de mișcare. Creioane simple, eventual un set de la HB la 8B.

 

4. Radiera

 

Poate fi plastică sau elastică, dar cea mai comodă și universală în întrebuințare e cea din imagine.

 

4. Foi A2

 

Preferabil semiciocan sau Canson, albe, gălbui, verzui, tu decizi, dar format A2(50x70)

 

6. Tub

 

El va fi cel care îți va transporta operele de artă, prin urmare încearcă să îți iei unul mai încăpător, ca cel din imagine, de diametru 10cm.

În primul rând, vom vorbi despre ce îți trebuie la nivel psihic, pentru că fără aceste trei caracteristici, nu te poți apuca să înveți nici măcar cum să gătești. 

 

1. Perseverența

 

Pentru a înțelege asta trebuie să menționez cei doi pași majori în învățarea desenului: primul este învățarea modalității de exprimare prin desen(mai precis mânuirea mecanică a creionului pe hârtie); o dată stăpânit acest pas, se poate ajunge la cel de-al doilea, și anume ce anume exprimăm prin desen, concentrarea noastră axându-se exclusiv pe CE desenăm, nu pe CUM desenăm. Pe scurt, mai întâi învățăm CUM și pe urmă CE

Pentru primul pas, este necesar efortul cel mai consistent, iar pentru al doilea, cel mai consecvent. Prin urmare, dacă vrei să începi, trebuie să iei în calcul perseverența.

 

2. Open-mind and open-ears

 

Dacă pornești de la premisa "eu știu, mă descurc" sau "astea sunt sfaturi pentru începători" te asigur că nu vei asimila la fel de multe ca cei care pornesc la drum pe principiul "tabula rasa" și sunt dornici să afle cât mai multe. Sunt foarte multe informații care par evidente în momentul în care le auzi, dar care se pierd în procesul desenului și care, reamintite, te pot ajuta să îți cizelezi atât mâna cât și vederea în spațiu. Pe scurt, trebuie să vrei să înveți cu adevărat.

 

3. Pasiunea

 

Nu cred ca este necesar să elaborez acest punct. Arhitectura este un domeniu vocațional, prin urmare cuvântul voce îl caracterizează - pornește pe acest drum dacă ai o voce interioară care îți spune că vrei să îmbunătățești viața oamenilor din jurul tău cu ajutorul arhitecturii. Nu pentru că sună cool, de viitor sau pare bine plătit. Niciuna de mai sus nu se va îndeplini fără pasiune.

 

În al doilea rând, vom vorbi despre ce îți trebuie la nivel fizic, fără de care desenul rămâne doar în stadiul de idee.

La începutul ședinței, ne încălzim mai întâi emisferele creierului, rezolvând niște exerciții de logică.

(durata 10 minute)

După care, ne încălzim mâna, printr-o schiță la mâna liberă bazată pe observație (obiecte pe care le studiați), proporție, compoziție sau crochiuri de istorie.

(durata 30 minute)

 

După, prezentăm schițele de mai sus. Vor fi lipite una lângă alta și le vom nota, discuta, analiza în paralel. Astfel reușiți să învățați atât din greșelile și reușitele voastre personale cât și din ale celorlaltor colegi. Și cum desenul "se fură", de cele mai multe ori veți constata că ați învățat mai multe din exemplele celorlalți. (durata 30 minute)

 

După etapa aceasta, voi ține un mic curs, bazat pe tema din ziua respectivă, în care voi explica ce și cum și mai ales de ce. Lecția zilei este adaptată pe fiecare în parte, în funcție de nivelul său și de obiectivul final - arhitectură generală, de interior, design, urbanism, arte etc. (durata 60 minute)

 

După curs, o pauză de 20 minute, în care se vor împărți și analiza exercițiile practice în care aplicăm lecția zilei. 

Când se termină pauza, urmează cele

2 ore  de desen pe baza temei primite. (cu indicațiile mele pe parcurs)

În ultimele 30 de minute, corectăm exercițiile în așa fel încât să nu plecați cu lacune și primim tema pentru data viitoare.

 

La fiecare curs veți primi suport cu ceea ce ați învățat în ziua respectivă (dosare A4) pentru a vă putea reaminti pe parcursul studiului individual, chiar și acasă. Ședințele, online sau în sala de curs, sunt înregistrate și primiți și linkul cu înregistrarea, pentru a putea relua predarea și acasă, oricând și de oricâte ori vă doriți.

 

 

 

bottom of page